Uunijuusto maitojauheesta
Moikka!
Toisin kuin oletin, uunijuuston tekeminen olikin superhelppoa. Juuston ainekset sekoitettiin keskenään ja sen jälkeen koko homma sai muhia uunissa valmiiksi itsestään. Lopputulos oli maukas ja jotenkin hurmaava. Sellainen leipäjuuston ja kotijuuston sekoitus. Söin itse tätä leivän päällä, raati maisteli pelkältään ja kuulemani mukaan jotkut syövät tätä oikein jälkiruokana. Noh, missä tahansa muodossa onkin, herkullista ja täyttävää. NAM.
Uunijuusto (niin monelle kuin riittää)
3,5dl vettä
2,5 dl maitojauhetta
1 muna
1/2 tl suolaa
rasvaa vuoan voiteluun
Työvaiheet:
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
Sekoita maitojauhe veteen. Lusikalla tai vispilällä.
Vatkaa munat ja suola erillisessä astiassa.
Yhdistä ainekset (oikeasti muna on jo vatkattu). Vatkaa tasaiseksi.
Voitele vuoka. Tähän sopii hyvin laakea vuoka, eli esimerkiksi piirakkavuoka tai vastaava.
Kaada seos vuokaan ja pistä uuniin 175 asteeseen. Anna olla 40 min uunissa. Tai kunnes juusto on hyytynyt ja pinta kauniin ruskea.
Itsellä tämän näköinen lopputulos onnistui ainakin ilman sen kummia toimenpiteitä. Tasan 40minuuttia vietti aikaa uunissa tämä teos.
Tarjoile lämpimänä tai kylmänä, suolaisten tai makeiden täytteiden kanssa. Tämän kanssa voi kuulemma syödä hilloa, kermaa tai sokeria. Itse ihastuin kuitenkin tähän juuston korvaajana.
Superhelppo tehdä ja koostumus oli todella hyvä, sekä maku. Suolan määrää voi säädellä omien mieltymysten mukaan.
Itse antaisin arvosanaksi 4/5.
Raati, 76 vuotias nainen: kehui koostumusta, mutta kertoi tämän menevän alas vain makeiden täytteiden kanssa niin kuin "kuuluu".
Onneksi makuja on monia, ja tämäkin resepti sulautuu siksi monen suuhun.
-PMP-
Toisin kuin oletin, uunijuuston tekeminen olikin superhelppoa. Juuston ainekset sekoitettiin keskenään ja sen jälkeen koko homma sai muhia uunissa valmiiksi itsestään. Lopputulos oli maukas ja jotenkin hurmaava. Sellainen leipäjuuston ja kotijuuston sekoitus. Söin itse tätä leivän päällä, raati maisteli pelkältään ja kuulemani mukaan jotkut syövät tätä oikein jälkiruokana. Noh, missä tahansa muodossa onkin, herkullista ja täyttävää. NAM.
Uunijuusto (niin monelle kuin riittää)
3,5dl vettä
2,5 dl maitojauhetta
1 muna
1/2 tl suolaa
rasvaa vuoan voiteluun
Työvaiheet:
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
Sekoita maitojauhe veteen. Lusikalla tai vispilällä.
Vatkaa munat ja suola erillisessä astiassa.
Yhdistä ainekset (oikeasti muna on jo vatkattu). Vatkaa tasaiseksi.
Voitele vuoka. Tähän sopii hyvin laakea vuoka, eli esimerkiksi piirakkavuoka tai vastaava.
Kaada seos vuokaan ja pistä uuniin 175 asteeseen. Anna olla 40 min uunissa. Tai kunnes juusto on hyytynyt ja pinta kauniin ruskea.
Itsellä tämän näköinen lopputulos onnistui ainakin ilman sen kummia toimenpiteitä. Tasan 40minuuttia vietti aikaa uunissa tämä teos.
Tarjoile lämpimänä tai kylmänä, suolaisten tai makeiden täytteiden kanssa. Tämän kanssa voi kuulemma syödä hilloa, kermaa tai sokeria. Itse ihastuin kuitenkin tähän juuston korvaajana.
Superhelppo tehdä ja koostumus oli todella hyvä, sekä maku. Suolan määrää voi säädellä omien mieltymysten mukaan.
Itse antaisin arvosanaksi 4/5.
Raati, 76 vuotias nainen: kehui koostumusta, mutta kertoi tämän menevän alas vain makeiden täytteiden kanssa niin kuin "kuuluu".
Onneksi makuja on monia, ja tämäkin resepti sulautuu siksi monen suuhun.
-PMP-
Kommentit
Lähetä kommentti