Lihakeitto lihasäilykkeestä

Moikka!

Tänään kokataan lihakeittoa. Keitot on ihania ruokia, sillä niihin voi laittaa lähes mitä vain kasviksia ja oikeastaan mitä vain lihaa: nakkeja, jauhelihaa, kanaa, kinkkusuikaleita, paistia tai tänään jopa lihasäilykettä.

Tänään tehdään siis ihan perinteinen lihakeitto. Itse käytin tuorekasviksia, sillä nämä sattuivat löytymään kaapistani. Tässä reseptissähän voi myös käyttää ihan hyvin pakastekasvispusseja, tai joitain muita kasviksia/juureksia. Kunhan vaan mukaan saadaan myös terveellisiä viherkunnan tuotteita :)

Lihakeitto lihasäilykkeestä (2-4 hengelle):

Ainekset:

Juureksia/kasviksia 400-800g
Perunaa tai makaronia 2dl
Puoli Purkkia lihasäilykettä tai vaikka 200-400g jauhelihaa
Kasvis-, liha- tai vaikka kanaliemikuutio maustamiseen

Työvaiheet:

 Laita vesi kiehumaan. Levyn voit hyvin laittaa täysille tai melkein.

Kuori vihannekset ja perunat.

Leikkaa vihannekset ja perunat suurin piirtein saman kokoisiksi  paloiksi, viipaleiksi, kuutioiksi, miksikä haluat.

Kun vesi kiehuu. laita vihannekset kattilaan. Keitä kypsiksi.

Sillä välin voit leikata lihasäilykkeen paloiksi.

Ja paistaa pannulla. Voit pitää hellaa täysillä, jotta säilykkeessä oleva ylimääräinen rasva irtoaa. Kun säilykelihan palaset on ruskistuneet, ota ne pois levyltä.

 Kun vihannekset ovat kypsiä, heitä ensin joukkoon liemikuutio ja sekoita. Sen jälkeen kaada lihat kattilaan.

Hämmennä keittoa, kunnes lihat ovat sekoittuneet keittoon.

Onnittelut, keitto on nyt valmis.

Arvosanaksi annan 3/5, lihakeitto on hyvää perusruokaa. Sopii lämmikkeeksi ja lohturuoaksi, ja on mukavan helppo tehdä. Aineksia vaihtamalla, myös maku saa uusia ulottuvuuksia.



Kommentit

Suositut tekstit