Pannukakku maitojauheesta
No nyt seuraakin sellainen resepti, että oksat pois! Kaikkien herkkujen äiti, Muumimamman bravuuri, eli tällä kertaa tehdään pannukakkua. Tällä kertaa se tehdään kuitenkin maitojauheesta. Maitojauhetta on superhelppo käyttää, tosin sille on kyllä erilliset reseptinsä. Teitpä sitten pannukakun miten vain, on lopputulos näköjään aina herkullinen. Lisäksi ainesosia on vähän ja suurin osa niistä löytyy aina kuivakaapin kätköistä.
Pannukakku maitojauheesta (4 annosta)
Ainekset:
4 dl vettä
1,75 dl maitojauhetta
0,5 rkl sokeria
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
0,25 dl öljyä
Työvaiheet:
Lisää kulhoon vesi.
Lisää veteen suola, sokeri ja kardemumma.
Lisää seokseen maitojauhe ja vatkaa tasaiseksi.
Lisää mukaan vielä öljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi.
Anna turvota noin 15 minuuttia.
Tässä vaiheessa voit laittaa uunin lämpiämään 250 asteseen ja voidella uunivuoan. Tästä reseptistä tulee noin puolikas pellillinen, eli jos haluat tehdä kokonaisen uunipellin kokoisen pannarin, tuplaa määrät.
Kun taikina on turvonnut 15 min, kaada se uunivuokaan ja anna paistua 250 asteessa kymmenen minuuttia. Tämän jälkeen laske uunin asteet 225 asteeseen. Paista pannukakkua vielä 20 minuuttia tai kunnes se on kypsä, jälleen uunista hyvin paljon kiinni.
Itse annoin pannarin olla uunissa yhteensä 25 min ja silti meinasi käydä kömpelösti. Tämän jälkeen maitojauheesta tehdyn pannarin pitää antaa jähmettyä jonkin aikaa, jotta pannukakku "hyytyy".
Pannukakku maitojauheesta (4 annosta)
Ainekset:
4 dl vettä
1,75 dl maitojauhetta
0,5 rkl sokeria
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
0,25 dl öljyä
Työvaiheet:
Lisää kulhoon vesi.
Lisää veteen suola, sokeri ja kardemumma.
Lisää seokseen maitojauhe ja vatkaa tasaiseksi.
Lisää mukaan vielä öljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi.
Anna turvota noin 15 minuuttia.
Tässä vaiheessa voit laittaa uunin lämpiämään 250 asteseen ja voidella uunivuoan. Tästä reseptistä tulee noin puolikas pellillinen, eli jos haluat tehdä kokonaisen uunipellin kokoisen pannarin, tuplaa määrät.
Kun taikina on turvonnut 15 min, kaada se uunivuokaan ja anna paistua 250 asteessa kymmenen minuuttia. Tämän jälkeen laske uunin asteet 225 asteeseen. Paista pannukakkua vielä 20 minuuttia tai kunnes se on kypsä, jälleen uunista hyvin paljon kiinni.
Itse annoin pannarin olla uunissa yhteensä 25 min ja silti meinasi käydä kömpelösti. Tämän jälkeen maitojauheesta tehdyn pannarin pitää antaa jähmettyä jonkin aikaa, jotta pannukakku "hyytyy".
Itse annoin pannarin jähmettyä noin viisi minuuttia, kunnes roiskasin ison kasan hilloa päälle ja avot. Oli meinaan hyvää. Ei mitään eroa tavalliseen pannariin, jossa käytetään maitoa ja munaa. Tässä kun ei ole kumpaakaan.
Itse annan arvosanaksi 5/5. Maistui täydelliseltä ja koostumus nappi. Jos johonkin haluan maitojauhetta käyttää niin tähän. Ja riisipuuroon.. ja uunijuustoon... :D Siis oikeasti maitojauheella saa mielettömiä reseptejä aikaan!
Palataan jälleen herkkujen pariin!
-PMP-
Kommentit
Lähetä kommentti