Makaronisalaatti

Moikut!

Tänään tehdään helppo, nopea, mutta ah niin maistuva salaatti. Tämän salaatin aineksia katsoessa ei koskaan ajattelisi tämän olevan näin hyvää.

Tämä salaatti soveltuu erittäin hyvin lisukkeeksi, hävikin poistoon ja jopa juhlien tarjottavaksi. Salaattia on myös todella helppo muokkailla mieleisekseen. Käytin itse vähän vähemmän kinkkua, sillä mukaan meni herneitä, jotka toimivat  myös proteiinin lähteenä. Mukaan voisi hyvinkin laittaa; sipulia, paprikaa, suolakurkkuja, kurkkua, tomaattia... melkein taivas vain rajana.

Makaronisalaatti (4 henkilölle):

Ainekset:

2dl makaronia
kinkkua (niin paljon kuin haluaa, itsellä 50g)
3dl kasviksia pilpottuna
3 rkl ketsuppia
2 rkl sinappia
1dl jogurttia tai majoneesia tai kermaviiliä

Työvaiheet:

Laita kahteen kattilaan vettä kiehumaan. Toiseen tulee makaronit, toiseen kasvikset (jos valitsemiasi kasviksia tulee kuumentaa). Itse käytin pakastemaissia ja pakasteherneitä, joten halusin kuumentaa ne ennen käyttöä.

Ainesten kiehuessa leikkaa kinkut.


Voit samalla myös tehdä "salaattipohjan" valmiiksi. Tämä tehdään siis salaatille varattuun kulhoon, jotta ainekset voidaan kaataa suoraan kulhoon.
 Lisää kulhoon jogurtti.

Lisää kulhoon ketsuppi.

Lisää joukkoon sinappi.

 Kun makaronit ovat kiehuneet pussin kyljessä olevan ohjeen mukaisen ajan, päästetään niistä vedet pois siivilässä.

Tämän jälkeen makaronit lisätään kulhoon.

 Tämän jälkeen valutetaan vedet pois kasviksista. Ja ne lisätään kulhoon myös.

Viimeisenä kulhoon lisätään kinkut.

Sitten vain sekoitetaan isolla kauhalla kaikki sekaisin.

Ja avot, salaatti on valmis syötäväksi!

Tämä salaatti on suosikki tilaantesta riipuen. Se on ruokainen, sitä on helppo varioida ja sen tekemiseen ei vaadita aikaa ei taitoja. Siinä on makua, koostumusta ja se on helppo koota terveellisistä aineksista nopeasti.

Itse antaisin arvosanaksi 3/5, oikeen nään miten tämä sopisi vaikka kesän juhliin grillatun ruoan kanssa. Ainoa miinus oli herneet, joista en itse välitä, mutta koska kyseessä oli hävikin poisto, sinne upposivat nekin.

Raati, 23-vuotias nainen kehui salaatin makua ja oli hyvin hämmentynyt, kun kerroin sen olevan ketsuppi/sinappi/jogurtti-yhdistelmä. Sanoi kokeilevansa tätä varmasti.

Tässä siis arkeen ja juhlaan sopiva resepti.

-PMP-

Kommentit

Suositut tekstit