Kauramaito

Heissan!

Kun aurinko paistaa kauneimmillaan, onkin hyvä aika päivittää blogia :D

Halusin testata yhtä pitkään to do-listalla ollutta asiaa, ja ei vitsit miten helppoa ja nopeeta (suhteellista) tämän tekeminen oli. Nykyään, kun on kaikenlaisia erikoisruokavalioita ja tuntuu, että ihan maitoyliherkkyyskin on yleistynyt, on kasvimaidoille tullut tarvitsijoita enemmän. Rakastan itse kasvimaitoja, mutta ne ovat kohtuu tyyriitä ja joissain niissä on tuhottomasti aineksia, joiden nimetkään eivät muistuta mitään luonnollista. Halusin siis kokeilla onko niiden tekeminen kotikeittiössä millaista...

Ja tämä tuli niin nopeaa ja helposti, että todellakin jää pitkäaikaiseen käyttöön! Tästä lähin siis tämän talouden kauramaidot tehdään hiutaleista, helppoa, edullista ja nopeaa :)

Kauramaito:

Ainekset:

2dl kaurahiutaleita
7dl vettä
(suolaa tai mausteita, oman maun mukaan)

Työvaiheet:

 Mittaa astiaan 7dl vettä.

Kaada vesi kannelliseen astiaan ja heitä perään 2dl kaurahiutaleita.

Lisää joukkoon suola. Laita kansi päälle ja anna liota vähintään yhden tunnin ajan.


Kun ainekset ovat lionneet vähintään tunnin ajan, kaada ne blenderiin. Kuten kuvasta näkyy, neste on sakkaantunut ja kaurahiutaleet turvonneet (tämä ei näy kuvassa :D). Surraa blenderillä noin 30 sekuntia.

Aseta siivilä laakean kannun päälle, tai astian, johon maiton on helppo valua ja josta se on helppo kaataa kannuun tai annostella lasiin. 

Kaada blenderin sisältö siivilään. 

 Sinulle voi käydä niin kuin minulle, ettei ihan kaikki  maito pääse massan läpi kannuun, joten....

Sitten painellaan maitoa ja sekoitellaan massaa. 

Kunnes jäljelle jää tämän näköinen massa siivilän pohjalle. Tällä ei valitettavasti tee tässä mitään, mutta tämän voi käyttää sämpylän osana tai esimerkiksi smoothien ruokaisana lisänä :) 

Sitten kaadellaan kannuun. Maito on kuin onkin näin nopeasti ja helpolla valmis. Tätä voi juoda pelkältään, laittaa kahviin, käyttää puuron tai smoothieen. 

Maito maistui täydelliseltä kauramaidolta. Se oli täysin samanlaista koostumukseltaan kuin kaupan kauramaidot. Arvosanaksi annan 5/5, sillä hinta-helppous-laatu-suhde on todellakin kunnossa. Vegaani ystäväni kehui myöskin maitoa, ja sanoi siitä puuttuvan teollisten ikävän "rautaisen" maun kokonaan. Hittituote siis! 

-PMP- 



Kommentit

Suositut tekstit