Maitojauheeseen tehty riisipuuro
Heippa!
Kun ollaan tehty jo kaikenlaisia suolasia ruokia, niin jatketaans linjaa jälkkärillä. Tämä jälkkäri on superhyvää makeana tai suolaisena. Ja koska tämä jälkkäri on myös kevyt, eikä siinä ole kovin montaa ainetta, voi tätä helposti nauttia myös väli- tai aamupalana. Ja ei, riisipuuro ei kuulu vain jouluun. Joululla ja riisipuurolla on kyllä yhteys, mutta helposti tätä pehmeää puuroa voi nauttia ympäri vuoden.
Perinteiseen maitoon tehtyyn riisipuuroon verrattuna tämä tuli supernopeasti valmiiksi ja hei, tämän tekeminen oli todella iisiä. Eikä palanut pohjaankaan yhtä helposti kuin tavallinen riisipuuro.
Riisipuuro maitojauheesta ( 4 annosta)
Ainekset:
1 litra vettä
2dl puuroriisiä
1 1/2 dl maitojauhetta
1/2 tl suolaa
Työvaiheet:
Ensin kuumennetaan vesi kiehuvaksi kattilassa.
Sitten mukaan lisäillään riisit. Riisien annetaan kiehua rauhassa, niin kauan kuin ne ovat kypsiä (tässä menee noin 15-20min). Välillä sekoitellen (esim. 5 min välein).
Riisien kypsyyden voi maistaa, sillä riisit ovat kypsinä todella pehmeitä. Mikäli vesi imeytyy riiseihin ns. liikaa, ennen kuin riisit ovat kypsiä, voi vettä lisätä vähän kerrallaan.
Kun puuro on kuumennettu kiehuvaksi jauheen lisäämisen jälkeen, voidaan se laittaa hautumaan kymmeneksi minuutiksi. Kansi päälle, niin hautuminen optimoituu.
Tämän jälkeen ihana puuro on valmis syötäväksi. Voit lisätä siihen esimerkiksi voita tai margariinia jos haluat suolaista puuroo, hilloa tai sokeria ja kanelia jos haluat makean jälkiruokapuuron.
Tiesitkö, että riisipuuro on superhyvää myös kylmänä? Siihen voi sekoittaa hedelmiä, marjoja tai kiisseliä, jolloin siitä tulee todellinen herkku.
Tämä resepti oli todella helppo tehdä. Olen itse kokeillut uuniriisipuuron tekoa, perinteisen riisipuuron tekoa täysmaitoon ja kevytmaitoon, sekä kookosmaitoon ja nyt kokeilin maitojauhetta. Kaikista kokeiluistani tämä oli helpoin, vaivattomin ja mukavin, sillä riisiä ja maitoa ei tarvinnut koko aikaa sekoitella. Lisäksi riisipuuro oli valmis ennätysnopeaa.
Arvosanaksi antaisin 4/5, sillä maku ja koostumus olivat todella pehmeitä ja vain taivas on rajana tämän puuron kanssa.
Ystäväni 23- vuotias nainen, joka ei juuri pidä puuroista, antoi arvosanaksi 3/5 ja kehui myös pehmeää suutuntumaa. Lupasi kokeilla tätä myös kylmänä marjojen kanssa, sen verran maistuvaa kuulemma oli.
-PMP-
Kun ollaan tehty jo kaikenlaisia suolasia ruokia, niin jatketaans linjaa jälkkärillä. Tämä jälkkäri on superhyvää makeana tai suolaisena. Ja koska tämä jälkkäri on myös kevyt, eikä siinä ole kovin montaa ainetta, voi tätä helposti nauttia myös väli- tai aamupalana. Ja ei, riisipuuro ei kuulu vain jouluun. Joululla ja riisipuurolla on kyllä yhteys, mutta helposti tätä pehmeää puuroa voi nauttia ympäri vuoden.
Perinteiseen maitoon tehtyyn riisipuuroon verrattuna tämä tuli supernopeasti valmiiksi ja hei, tämän tekeminen oli todella iisiä. Eikä palanut pohjaankaan yhtä helposti kuin tavallinen riisipuuro.
Riisipuuro maitojauheesta ( 4 annosta)
Ainekset:
1 litra vettä
2dl puuroriisiä
1 1/2 dl maitojauhetta
1/2 tl suolaa
Työvaiheet:
Ensin kuumennetaan vesi kiehuvaksi kattilassa.
Riisien kypsyyden voi maistaa, sillä riisit ovat kypsinä todella pehmeitä. Mikäli vesi imeytyy riiseihin ns. liikaa, ennen kuin riisit ovat kypsiä, voi vettä lisätä vähän kerrallaan.
Kun riisit ovat pehmeitä, voidaan maitojauhe ripotella riisien sekaan. Lisää maitojauhetta pikkuhiljaa riisimassan joukkoon ja sekoittele. Kaikkeen sekoittamiseen tässä reseptissä on paras puulasta, jos sellaiseen on mahdollisuus. Itsellä ei sellaista löytynyt, joten muovisella mentiin.
Kun maitojauhe on kokonaisuudessaan kattilassa ja puuro sekoiteltu hyvin, kuumennetaan puuro vielä kiehuvaksi samalla kuitenkin koko ajan sekoittaen. Jos ei tiedä kiehuuko puuro, voi sekoittamisen lopettaa hetkeksi ja katsoa kupliiko puuro.
Tämän jälkeen ihana puuro on valmis syötäväksi. Voit lisätä siihen esimerkiksi voita tai margariinia jos haluat suolaista puuroo, hilloa tai sokeria ja kanelia jos haluat makean jälkiruokapuuron.
Tiesitkö, että riisipuuro on superhyvää myös kylmänä? Siihen voi sekoittaa hedelmiä, marjoja tai kiisseliä, jolloin siitä tulee todellinen herkku.
Tämä resepti oli todella helppo tehdä. Olen itse kokeillut uuniriisipuuron tekoa, perinteisen riisipuuron tekoa täysmaitoon ja kevytmaitoon, sekä kookosmaitoon ja nyt kokeilin maitojauhetta. Kaikista kokeiluistani tämä oli helpoin, vaivattomin ja mukavin, sillä riisiä ja maitoa ei tarvinnut koko aikaa sekoitella. Lisäksi riisipuuro oli valmis ennätysnopeaa.
Arvosanaksi antaisin 4/5, sillä maku ja koostumus olivat todella pehmeitä ja vain taivas on rajana tämän puuron kanssa.
Ystäväni 23- vuotias nainen, joka ei juuri pidä puuroista, antoi arvosanaksi 3/5 ja kehui myös pehmeää suutuntumaa. Lupasi kokeilla tätä myös kylmänä marjojen kanssa, sen verran maistuvaa kuulemma oli.
-PMP-
Kommentit
Lähetä kommentti