Tuunattu hernekeitto
Moikat!
Palataan tänään taas kaiken sekalaisten "heitä pataan mitä vaan"-ruokien pariin. Eli kyseessä on siis tuunattu hernekeitto. Hyvä tapa poistaa ruokahävikkiä varsinkin vihannesten tai erilaisten leikkeleiden osalta, ja hyvä tapa varioida perinteisestä purkkihernekeitosta entistä herkullisempaa.
Olen itse vähän sellainen, että pelkästään keitolla en elä. Keitto vaatii mielestäni mukaansa joko leipää, lihaa tai jotain muuta höystettä. Vaikka hernekeitto itsessään on terveellinen ja perinteinen ruoka, voi sitä muuntelemalla ja erilaisia ainesosia siihen lisäämällä siitä oikein kompaktin ja herkullisen mutta täyttävän aterian.
Usein hernekeittooni eksyy sipulia ja porkkanaa, sinappia aina, mutta välillä saatan heittää mukaan myös juuston paloja, kinkun tai muun leikkeleen jämiä tai jopa leivänpaloja. Näin hernekeitosta tulee joka kerta erilaista. Ainut mikä mielestäni ei saa vaihtua on sinappi. Katsellaan nyt kuitenkin minun versioni tuunatusta hernekeitosta.
Tuunattu hernekeitto (2 annosta):
Ainekset:
Purkki hernekeittoa
Mitä vain kasviksi
Juustoa
Lihaa
Mitä vain muita lisukkeita
Työvaiheet:
Tyhjennä hernekeittopurkki kattilaan ja kaada vettä perään. Mikäli haluat keitosta todella nestemäistä, kaada purkillinen vettä. Mikäli haluat keitosta paksumpaa, kaada vain puoli purkillista. Huom! Hellaa ei kannata laittaa täysille, ettei keitto pala pohjaan. Sekoita tasaiseksi.
Leikkaa keittoon tulevat ainekset sillä välin, kun keitto porisee liedellä.
Paista ainekset pannulla (tämän teen maun vuoksi, sillä varsinkin sipulista tulee paremman makuista).
Kun keitto alkaa olla valmista (on siis sekoittunut ja lämmennyt) voit kaataa tuunausainekset keittoon. Anna porista vielä hetken, jotta täytteet sekoittuvat keittoon kunnolla.
Kun keitto on porissut jonkin aikaa ja täytteet ovat kattilassa, voit nostaa keiton liedeltä.
Kun keitto on valmis, laita se lautaselle. Lisää sinappia (jos tämä on yhtä pakollinen kuin minulle) ja nauti. Ruokaisa ja maistuva annos on nyt valmis. Helposti ja nopeasti todellista herkkuruokaa miljoonalla eri vaihtoehdolla.
Raati koostui tänään 20 vuotiaasta miehestä ja kovasti kehui hänkin tämän täyttävyyttä. Makua varten kuulemma lisäisi ehdottomasti juustoa.
-PMP-
Palataan tänään taas kaiken sekalaisten "heitä pataan mitä vaan"-ruokien pariin. Eli kyseessä on siis tuunattu hernekeitto. Hyvä tapa poistaa ruokahävikkiä varsinkin vihannesten tai erilaisten leikkeleiden osalta, ja hyvä tapa varioida perinteisestä purkkihernekeitosta entistä herkullisempaa.
Olen itse vähän sellainen, että pelkästään keitolla en elä. Keitto vaatii mielestäni mukaansa joko leipää, lihaa tai jotain muuta höystettä. Vaikka hernekeitto itsessään on terveellinen ja perinteinen ruoka, voi sitä muuntelemalla ja erilaisia ainesosia siihen lisäämällä siitä oikein kompaktin ja herkullisen mutta täyttävän aterian.
Usein hernekeittooni eksyy sipulia ja porkkanaa, sinappia aina, mutta välillä saatan heittää mukaan myös juuston paloja, kinkun tai muun leikkeleen jämiä tai jopa leivänpaloja. Näin hernekeitosta tulee joka kerta erilaista. Ainut mikä mielestäni ei saa vaihtua on sinappi. Katsellaan nyt kuitenkin minun versioni tuunatusta hernekeitosta.
Tuunattu hernekeitto (2 annosta):
Ainekset:
Purkki hernekeittoa
Mitä vain kasviksi
Juustoa
Lihaa
Mitä vain muita lisukkeita
Työvaiheet:
Tyhjennä hernekeittopurkki kattilaan ja kaada vettä perään. Mikäli haluat keitosta todella nestemäistä, kaada purkillinen vettä. Mikäli haluat keitosta paksumpaa, kaada vain puoli purkillista. Huom! Hellaa ei kannata laittaa täysille, ettei keitto pala pohjaan. Sekoita tasaiseksi.
Leikkaa keittoon tulevat ainekset sillä välin, kun keitto porisee liedellä.
Paista ainekset pannulla (tämän teen maun vuoksi, sillä varsinkin sipulista tulee paremman makuista).
Kun keitto alkaa olla valmista (on siis sekoittunut ja lämmennyt) voit kaataa tuunausainekset keittoon. Anna porista vielä hetken, jotta täytteet sekoittuvat keittoon kunnolla.
Kun keitto on porissut jonkin aikaa ja täytteet ovat kattilassa, voit nostaa keiton liedeltä.
Kun keitto on valmis, laita se lautaselle. Lisää sinappia (jos tämä on yhtä pakollinen kuin minulle) ja nauti. Ruokaisa ja maistuva annos on nyt valmis. Helposti ja nopeasti todellista herkkuruokaa miljoonalla eri vaihtoehdolla.
Raati koostui tänään 20 vuotiaasta miehestä ja kovasti kehui hänkin tämän täyttävyyttä. Makua varten kuulemma lisäisi ehdottomasti juustoa.
-PMP-
Kommentit
Lähetä kommentti