Linssi-hernekeitto

Heipat!

Tänään tehdään taas hernekeittoa, tällä kertaa tosin superterveellisillä linsseillä tuunattuna. Hernekeitto itsessään on superhyvää, mutta linsseillä tuunattuna sitä saadaan vielä enemmän ja linssit tosissaankin sopivat hernekeittoon.

Linssit ovat kyllä oikeaa superruokaa, edullista, ekologista ja erittäin terveellistä ravintoa. Siksi siis laitetaan niitä jopa valmishernekeiton sekaan. Muuten purkillisesta hernekeittoa tulisi vain kaksi annosta, mutta tämän lisäyksen ansiosta ruokaa riittää ainakin neljälle.

Linssihernekeitto (4 annosta):

Ainekset:

Purkki hernekeittoa
1,5dl linssejä

Työvaiheet:

Huuhtele linssejä 5min juoksevan veden alla.

Laita linssit kattilaan veteen ja anna niiden kiehua 20min.

Tällä välin voit avata hernekeittopurkin ja kaataa sisällön kattilaan. Huomioi kattilaa valitessasi, että linssien ansiosta ruokaa tulee iso määrä. Varaa siis tarpeeksi iso kattila :)

Kaada hernekeittopurkillinen vettä perään. Näin saat myös viimeiset keiton rippeet huuhdottua purkista, eikä ruokaa mene hukkaan.

Sekoittele keitto tasaiseksi ja kuumenna. Älä huoli, vaikka keitto vaikuttaisi aika luirulta.

Kun linssit ovat kiehuneet 20 min, kaada ne hernekeiton joukkoon ja lisää 1dl vettä.

Sekoita linssien kaatamisen jälkeen seos tasaiseksi. Alenna levyn lämpötilaa.

Anna keiton hautua, kunnes linssien rakenne on muuttunut ja linssit ovat "avautuneet". Nyt keitto on valmis.

Kun keitto on valmis, annostele lautaselle (lisää sinappia jos haluat, sopii tämänkin kanssa ) ja nauti.

Omasta mielestäni linssit sulautuvat todella hyvin keiton joukkoon ja tietämätön ei välttämättä edes huomioisi niitä. Arvosanaksi antaisin 2/5, sillä maku on sama kuin hernekeitossa, joten minkäänlaista muuta poikkeavuutta ei tässä ole, muuta kuin ruokamäärän kasvaminen.

Raatina toimi 32 vuotias mies ja hän ei huomannut mitään eroa perinteiseen hernekeittoon, eli varsin onnistunut kokeilu siis.

-PMP-

Kommentit

Suositut tekstit