Kaurakeksit

Jatketaan jälkkärilinjalla eli seuraavaksi vuorossa olisi maailman yksi herkullisin nopea ja kätevä makeannälän sammuttaja! Nimittäin kaurakeksit. Ne on rouskuvia, ne voi jo tekovaiheessa upottaa suklaaseen tai lisäämällä näitä herkkuja jäätelöön alkaa herkkupala olla jo täydellinen. Mutta kaurakeksit maistuvat todella hyviltä jo omana itsenäänkin.

Eikä niihin tarvita useita aineita. Ja kaura, tuo superaine. Kaura sopii lähes poikkeuksetta vatsalle kuin vatsalle, mikä tekee tästä herkusta varman tarjottavan vaikka herkemmällekkin vieraalle. Lisäksi kaura itsessään sisältää täydellisessä suhteessa hiilihydraattia, proteiinia ja rasvaa ja on siksi vaan erinomaisen hyvää niin vatsalle kuin muullekkin keholle.

Totta tietenkin on, että tässä reseptissä on sokeria ja voita, mutta kyllä näitä voi silti terveellisempänä pitää, kun vaikka lisäaineista ja muusta moskasta koostettuja irtomakeisia. Ja näitä on helpompi saadakin, sillä kaapissa on yleensä aina ainekset valmiina.

Kaurakeksit ( 10 kpl)

100 grammaa voita tai margariinia
2 1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl sokeria
2 rkl mitä tahansa leivontaan soveltuvia jauhoja
1 muna

Aseta uuni lämpenemään kohti 200 astetta.

Ensimmäisenä oli vuorossa voin sulatus. Sulatan lähes poikkeuksetta voin mikrossa niin, että laitan voin mikron kestävään astiaan ja asetan mikron sulatusteholle. Näin voi sulaa rauhassa, eikä ala räiskymään mikrossa. Laitan aina aikaa 1 min kerrallaan ja tarkastan voin tilanteen aikojen välissä. Voille kannattaa varata tarpeeksi iso astia, sillä kuuma voi on todella kuumaa jos esim. astia sattuu kippaamaan mikrosta pois nostettaessa.

Tässä vielä aineet kokonaisuudessaan ja lähtötilanne, sulatettu voi jo valmiina.

Ensin sulatetun voin joukkoon lisätään kaurahiutaleet ja sekoitetaan kauttaaltaan. Tämä seos jätetään turpoamaan 5 minuutiksi.

Kun seos on turvonnut tarvittavan ajan, laitetaan sekaan jauhot.


Tämän jälkeen sekaan laitetaan mitattu määrä sokeria.

Muna vielä joukkoon!

Sitten lähdetään sekoittelemaan tämän näköistä sörsseliä. Tämä sotku sekoitetaan tasaiseksi.

Kun seos on tasainen, aletaan keksejä nostella uunin pellille. Yleensä teen tämän niin, että otan käteen kaksi lusikkaa, joilla nostan taikinaa ja muotoilen taikinan pellille keksin muotoiseksi. Lopuksi painelen keksiä toisella lusikalla, jotta siitä tulee tasaisen paksu.

Kun keksit ovat valmiina pellillä, laitetaan ne uuniin. Näitä keksejä paistetaan 200 asteessa 5-7 minuuttia uunista riippuen. Huomion arvoinen seikka on, että nämä keksit palavat todella nopeasti... eli en suosittele unohtamaan keksejä uuniin....

Tässä vaiheessa blogin tekijä laittoikin raadin tarjolle nämä kekstit ja unohti kuvata lopputuloksen. HUPS.

Keksit olivat kuitenkin maistuvia ja raati joka koostui äidistä 37v ja kahdesta alle kouluikäisestä lapsesta ilmaisivat mielensä syömällä keksit allekirjoittaneen kanssa alle 30 minuutissa. Tästä voimme päätellä, että keksit ovat ilmeisen kelpaavaa tavaraa.

Ensi kerralla lupaan kuvat myös valmiista tuotoksesta,vaikka olisi kuinka herkullista, heheh.

-PMP-


Kommentit

Suositut tekstit