Juuresletut

Moikka! 

Tällä kertaa meidän keittiössä valmistuu superterveelliset juureletut, johon jälleen kerran voi upottaa lähes mitä vain. Juuresten käyttö on terveellisyyden lisäksi ekologista ja edullista, sillä kotimaisia herkkujuureksia on saatavilla ympäri vuoden. Näihin lettuihin on todella helppo heitellä vaikka mitä superterveellisiä kasviksia ja juureksia. Myös ne nahistuneemmat yksilöt uppoutuu näiden lettujen sisälle kuin hups heijaa vaan. Suurena plussana vielä se, että jos teille käy kuten minulle loppua kohden, lapset eivät huomaa näissä letuissa mitään eroa muihin suolaisiin lättyihin verrattuna. Mennään siis asiaan...

Juuresletut (4 isoa lettua)

Ainekset: 

2 munaa 
5dl nestettä (maitoa, vettä tai näiden sekoitusta)
2,5 dl jauhoja (itse käytin jälleen hiutaleista jauhettua) 
0,5 tl suolaa
200g juureksista tehtyä raastetta


Työvaiheet:

Ihan ensimmäisenä suosittelen raastamaan nuo raasteet. Tämän voi tehdä käsin, mutta itse surrautin koneella raasteet, sillä tein raastetta epäonnisiin sämpylöihinkin. itse raastin raasteen pienimmällä mahdollisella terällä. 

Sitten aloitetaan itse lettujen teko ja vatkataan munat rikki. 


Munien joukkoon lisätään puolet nesteestä eli 2,5 dl nestettä ja suola. Ja vatkataan.

Sitten lisäillään jauhot. Ja vatkataan. Ja sitten lisäillään loppu neste ja vatkataan. 

Sitten kulhoon lisätään raaste ja sekoitellaan. Tämän jälkeen taikinan annetaan turvota noin puoli tuntia. 


Sitten voidaan alkaa paistelemaan eli sopivasti rasvaa pannulle ja noin keittokauhallinen lättytaikinaa perään. Täytyy myöntää, että omasta mielestä taikina vaikutti tässä vaiheessa niin raskaalta, että tein paniikkiratkaisun ja ...

Vedin taikinan blenderillä rikki. 

Kunnes ensimmäinen lätty alkoi olla valmis ja... 

Se paistui oikeen nätiksi lätyksi ja sitä oli helppo kääntää. 

Kun taas seuraavat, blenderin kautta menneet lätyt... 

Joista ei yksikään enää paistunut kunnolla, eikä pysynyt kasassa. Haahahah. Näin siinä käy, kun luulee omaavansa tietoataitoa enemmän kuin omaa. 

Eli siis... noudattakaa ohjeita ja vaikka joku näyttäisi todella pöhköltä, odottakaa lopputulosta. 

Letut olivat maultaan ihan ok. Ei erityisen hyviä, eikä huonoja. Puolukkahillo tai joku muu lisuke varmaan auttaisi asiaa. Sanotaanko, että termi "helppo syödä" olisi oiva näille lätyille. Arvosanaksi annan 2/5. 

Asiaa tosin korvaa se, että niin kuin veikkasin, yksikään lapsista (5 ja 9 v) eivät koskeneet lättyyn jossa näkyi juurekset, mutta muut menivät kaupan. Oiva tapa siis lisätä vähän nirsompienkin lasten juuresten saantia. Ja tietenkin vähentää kasviksista johtuvaa hävikkiä. 

Palaamisin. 

-PMP- 


Kommentit

Suositut tekstit