Helpot ja nopeat leipäkrutongit
Käsi ylös kenelle jää silloin tällöin ylimäärästä leipää, joka saattaa kuivua pahan makuiseksi...eikä koostumuskaan päätä huimaa?
No tänne ainakin. Toinen mitä saattaa tapahtua on, että hapankorppu tai näkkileipäpaketin pohjalla on kuuden leivän verran "murua" eli isompaa leivän palaa, mutta kuitenkin niin pientä, ettei sitä voi leiväksi kutsua. Noh, tällaista aarretta ei kannata missään nimessä heittää roskiin, vaan hyödyntää se!
Parhaimmillaan näistä paloista voi siis tehdä krutonkeja ja itse asiassa mitä ohuempi leipä, sen lähempänä sipsejä nämä maustetut krutongit ovat. Mikäli krutongit on tehty rukiista tai muusta täysjyväviljasta, saa niistä erinomaista kuitulisää esimerkiksi salaatteihin.
Leipäkrutongit:
Ainekset:
Mitä tahansa vanhaa leipää, hapankorppua tai näkkileipää
Öljyä
Mausteita
Työvaiheet:
Pilko leipä tai korput pieniksi paloiksi. Mikäli kyseessä on leipä ja materiaali on sitkeää, kannattaa käyttää terävää veistä.
Kuumenna paistinpannulla runsas määrä öljyä.
Laita leivänpalat öljyn päälle. Sekoittele.
Sekoittele leivänpaloja ja pyörittele niitä öljyssä.
Mausta haluamillasi mausteilla. Tähän sopii erityisen hyvin valkosipuli ja suola.
Kun leivänpalat ovat rapsakoituneet, voit nostaa ne pannulta talouspaperin päälle. Näin ylimääräinen rasva irtoaa ja leivistä tulee entistä rapeampia.
Laita valmistamasi krutongit valitsemasi ruoan sekaan. Krutongit sopivat tuomaan lisätäytettä erityisesti keittoihin ja salaatteihin. Myös nämä hapankorpuista tehdyt krutongit sopivat erityisen hyvin ihan vaikka pelkästään naposteltaviksi, sillä maistuvat kuin sipseiltä.
Raatina toimi tokaluokkalaisia tyttöjä, ja nämä upposivat sipsin korvikkeena sen sileän tien. Itse pidin todella paljon näistä ihan hernekeiton joukossa ja mielestäni salaatin joukossa voisivat olla vielä maukkaampia. Arvosanaksi annan 5/5, helppoa ja hyvää.
-PMP-
No tänne ainakin. Toinen mitä saattaa tapahtua on, että hapankorppu tai näkkileipäpaketin pohjalla on kuuden leivän verran "murua" eli isompaa leivän palaa, mutta kuitenkin niin pientä, ettei sitä voi leiväksi kutsua. Noh, tällaista aarretta ei kannata missään nimessä heittää roskiin, vaan hyödyntää se!
Parhaimmillaan näistä paloista voi siis tehdä krutonkeja ja itse asiassa mitä ohuempi leipä, sen lähempänä sipsejä nämä maustetut krutongit ovat. Mikäli krutongit on tehty rukiista tai muusta täysjyväviljasta, saa niistä erinomaista kuitulisää esimerkiksi salaatteihin.
Leipäkrutongit:
Ainekset:
Mitä tahansa vanhaa leipää, hapankorppua tai näkkileipää
Öljyä
Mausteita
Työvaiheet:
Pilko leipä tai korput pieniksi paloiksi. Mikäli kyseessä on leipä ja materiaali on sitkeää, kannattaa käyttää terävää veistä.
Kuumenna paistinpannulla runsas määrä öljyä.
Laita leivänpalat öljyn päälle. Sekoittele.
Sekoittele leivänpaloja ja pyörittele niitä öljyssä.
Kun leivänpalat ovat rapsakoituneet, voit nostaa ne pannulta talouspaperin päälle. Näin ylimääräinen rasva irtoaa ja leivistä tulee entistä rapeampia.
Laita valmistamasi krutongit valitsemasi ruoan sekaan. Krutongit sopivat tuomaan lisätäytettä erityisesti keittoihin ja salaatteihin. Myös nämä hapankorpuista tehdyt krutongit sopivat erityisen hyvin ihan vaikka pelkästään naposteltaviksi, sillä maistuvat kuin sipseiltä.
Raatina toimi tokaluokkalaisia tyttöjä, ja nämä upposivat sipsin korvikkeena sen sileän tien. Itse pidin todella paljon näistä ihan hernekeiton joukossa ja mielestäni salaatin joukossa voisivat olla vielä maukkaampia. Arvosanaksi annan 5/5, helppoa ja hyvää.
-PMP-
Kommentit
Lähetä kommentti